Oxyma premierat med utmärkelsen Design S

Oxyma får DesignS

I dag delades Svensk Form ut sitt pris Design S och Oxyma stod som pristagare för sitt designarbete med Profotos blixtgenerator D1. Under festliga former på Arkitekturmuseet fick Oxyma ta emot priset från Kulturminister Lena Adelsohn.

Design S är en utmärkelse som tilldelas innovativa och kreativa problemlösningar där designkompetens bidragit till resultatet. Utmärkelsen delas ut vart annat år och arrangeras av Svensk Form i samarbete med Stiftelsen Svensk Industridesign samt Arkitekturmuseet. För Svensk Form är syftet med Design S att ge en bred bild av aktuell svensk design, stimulera designutveckling, premiera kvalitet samt bredda kunskapen om god design.

I informationen om utmärkelsen på www.swedishdesignaward.se skriver de att:
” Väl genomförd design kan förbättra villkoren för människor, företag och organisationer. Utmärkelsen ska inspirera näringsliv och offentliga beslutsfattare att använda design för att öka tillväxt, konkurrenskraft och välfärd.”

Juryn har i år fått in 200 bidrag. 31 av dessa valdes ut som nominerade och 10 av dem premierades i går med utmärkelsen Design S. Bedömningskriterierna handlar i huvudsak om innovationshöjd och kreativitets nivå i bidraget. Utöver det bedöms även bidraget bland annat på hur designlösningen har medverkat till affärsnyttan, till långsiktigt hållbar utveckling och till förbättrad användbarhet och funktion.

Juryns motivering för Oxyma och Profot löd:
”Innovation i flera dimensioner. En produkt som utstrålar kvalitet och professionalism. Lika bra för fotograferande användare som för tillverkarens affärsnytta. På en globalt sviktande marknad tog blixtgeneratorn sin uppfinnare ur krisen och fram till en mer lönsam position.”

– Det känns jätte kul att Oxyma blir premierade med ett Design S. Det är ett erkänt pris i Sverige och dessutom ger det oss internationell uppmärksamhet i och med den utställning som skall turnera runt under augusti 2010 till november 2011. Våra kunder vet att vi gör ett bra jobb, det är kul att det är fler som nu får veta att vi är bra på produktutveckling. Säger Hanna Johansson, marknadsansvarig på Oxyma Innovation.

Under festliga former på Arkitekturmuseet fick Oxyma ta emot priset från Kultutminister Lena Adelsohn. De premierade fick mota skriftliga utlåtanden från juryn, inramade diplom och ett skulpturalt S. Alla nominerade kommer ingå i utställningen som visas 8 juni-30 augusti på Arkitekturmuseet och därefter kommer utställning turnera runt i Sverige och internationellt. Utställningen kommer även visas online.

Mer info om Design S: www.swedishdesignaward.se

Vill du använda pressreleasen var god kontakta:
Hanna Johansson,
hanna.johansson@oxyma.se
0733 17 53 17